Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek / A koronavírussal kapcsolatos információk és döntések /

Az Erasmus+/Makovecz mobilitáson lévő hallgatóink figyelmébe

A Járványügyi Operatív Testület azt javasolja a jelen pillanatban féléves Erasmus+/Makovecz mobilitáson lévő hallgatóknak, hogy folytassák a mobilitást, amennyiben a magyarországi fogadó intézmény járványügyi intézkedései ezt megengedik.  

1. A jelen pillanatban féléves Erasmus+/Makovecz mobilitáson lévő hallgatóink esetében javasoljuk a mobilitás folytatását, amennyiben a magyarországi fogadó intézmény járványügyi intézkedései ezt megengedik. Ha a fogadó intézmény rendelkezései nem teszik lehetővé a mobilitás folytatását vagy a hallgató valamilyen okból úgy dönt, hogy befejezi a mobilitását, akkor:

-  az Erasmus+ mobilitás vis maior megítélés alá esik, az ösztöndíj a kint töltött időnek megfelelő szintre csökken, és a különbözetet kell visszafizetni. Erasmus+ mobilitások esetén a vis maior megállapítása az országos iroda hatáskörébe tartozik, a mobilitás reális periódusát igazoló okiratok alapján. Az okiratok beszerzése a partner intézménynél kötelező, de elektronikus formátumban is elfogadott.

- Makovecz mobilitás esetén a hallgató a megkezdett mobilitási hónapok szerinti ösztöndíjra jogosult, az e felett folyósított ösztöndíj különbözetet vissza kell térítenie.

2. A Sapientia EMTE lehetővé teszi már megkezdett mobilitásuk folytatását a külföldi vendéghallgatók számára, engedélyezi további elszállásolásukat a bentlakásban, és tájékoztatni fogja őket az online oktatásba történő bekapcsolódási lehetőségekről.

3. A hallgatók számára március 20-i határidővel meghirdetett Erasmus+ pályázati felhívás felfüggesztésre kerül, a már benyújtott pályázatok viszont érvényesek maradnak. Amint újra beindul a rendes oktatási folyamat az EMTE-n és a fogadóintézményekben, rendelkezni fogunk a pályázat újranyitásáról a körülményeknek megfelelően.

 

dr. Dávid László egyetemi tanár,
rektor

 

Eseménynaptár

2020. május

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031