Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek / A koronavírussal kapcsolatos információk és döntések /

Bentlakások kiürítése; alkalmazottak külföldi utazásai; Makovecz; rektorválasztás

Tekintettel a járványügyi hatóságok által megfogalmazott ajánlásokra a Vezetőtanács az Járványügyi Operatív Testülettel együttesen a következő rendelkezéseket hozza:

  1. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem bentlakásai 2020. március 12-től kiürítésre kerülnek, és fertőtlenítési munkálatokat végeznek bennük. Egyedi esetekben az adott kar dékánja kivételesen engedélyezheti egyes hallgatók további elszállásolását a bentlakásban, különösen a mobilitásban részt vevő hallgatók esetében.
  2. Az egyetem felhívja az alkalmazottak figyelmét arra, hogy nem támogatja a nemzetközi kiutazásokat, semmiféle célból. Amennyiben egy alkalmazott ennek ellenére kiutazik 2020. március 12-től kezdődően, és visszatértét követően vagy akár az adott országban karanténba kell vonulnia, a munkahelyről történő emiatti hiányzás fizetés nélküli szabadságnak minősül.
  3. A KPI által támogatott konferenciarészvétel célból külföldi utazást elhalasztó alkalmazottak eddigi költségeit az egyetem a megítélt keretek terhére téríti, és költségátcsoportosítást tesz lehetővé.
  4. A Makovecz Ösztöndíjprogramban részt vevő azon hallgatók esetében (mind a saját, mind pedig a partner intézmények hallgatóira vonatkozóan), akiknek az egyhónapos mobilitása megszakításra kerül a járványügyi intézkedések miatt, az egyetem nem igényli vissza a folyósított ösztöndíjat. Féléves mobilitásokra jelen rendelkezés nem érvényes.
  5. A bentlakások kiürítésének időszakára az egyetem eltekint a bentlakási díjtól.
  6. Tekintettel arra, hogy a rektorválasztási referendumról szóló tájékoztató ülések időszaka egybeesik a járvány miatti rendelkezések időszakával, a választók tájékoztatása online történik, az egyetemi honlap és hírlevelek által. Az esetleges kérdéseket 2020. március 23-ig lehet elektronikus úton feltenni az Egyetemi Választási Bizottságnak.
  7. Jelen rendelkezések visszavonásukig érvényesek.

 

dr. Dávid László egyetemi tanár
rektor

Eseménynaptár

2020. május

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031