Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Elrajtolt a Budapest-Bamako Rally erdélyi képviselete

A Deák Ferenc utcából rajtolt csütörtök délben 12 órakor a Transilvania 4 Africa Team, akik Erdélyt képviselik a Budapest–Bamako Rallyn.

 Egy autó, négy motorkerékpár és hét elszánt fiatal indult  útnak, hogy a verseny részeként egyesítse a  jótékonykodást, a kalandot és a nemzetközi szolidaritást.

 A héttagú csapat 2014. január 24-én indul Budapestről, és  két hét leforgása alatt 9 európai és afrikai országon át
 9 000 kilométer utat tesz meg. Az úticél Banjul, Gambia  fővárosa.

 A csapat három tagja egy Toyota Land Cruiser HDJ80-nal  (becenevén a Bestiával), a másik része pedig 4 darab, sivatagi terepre szánt, növelt üzemanyag-tartállyal és homokra tervezett gumikkal ellátott, különleges felfüggesztésű KTM 640 Adventure terep-motorbiciklivel indult útnak.

A küldetésük célja orvosi és informatikai felszerelések, szúnyogháló, víztisztító berendezések, illetve más, az ottani közösségek számára hasznos javak eljuttatása az afrikai országba.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem jóvoltából több tucat számítógép, képernyő, nyomtató és számítástechnikai felszerelés jut el Afrikába, az intézmény emellett részt vállalt a csapat bemutatkozó anyagainak elkészítésében, és az utat dokumentáló film megszerkesztésére is vállalkozott.

A nyilvános eseményen jelen voltak az indulásra kész csapattagok, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem képviselői és a támogatók, valamint a városháza képviselői is. Az indulás előtt a jelenlévők számára lehetőség adódott találkozni és beszélgetni a versenyzőkkel, akik az érdeklődők kérdéseire is szívesen válaszoltak.

A lelkes érdeklődők az indulás után is folyamatosan nyomon követhetik a csapatot egy műholdas nyomkövető rendszer segítségével, amelyet a Web Eye szerelt az autóra. Az autó az interneten valós időben, 24 órában követhető a csapat hivatalos honlapján, a www.transilvania4africa.ro webcímen. A csapattagok a Facebookra is folyamatosan feltöltik az expedíción készült képeiket, élményeiket.

A helyszínen készült fotók megtekinthetőek itt >>

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031