Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Felhívás kari TDK-ra

A rendezvény célja a hallgatók tudományos kutatómunkára való ösztönzése.

A Tudományos Diákköri Konferencia azoknak a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányos, valamint Jog szakos hallgatóknak szól, akik kedvet éreznek egy szabadon választott, napirenden lévő politikai-jogi kérdés kutatására és bemutatására.

A TDK-ra 2012. április 2-án, du. 16.00 órakor kerül sor a Bocskai-házban, az Óváry-teremben. A tutori programban részt vevő diákok számára kötelező részvétel.

A harmadéves hallgatók számára a kari TDK-n való részvétel beszámít a szakdolgozatíró szeminárium jegybe, amely kötelező tárgy a tantervben.

A jelentkezést különösen ajánljuk a végzős hallgatóknak, mert a TDK-s szereplés igen jó lehetőség arra, hogy a szakdolgozat témáját idejekorán kiválasszák, abban elmélyedjenek, valamint előadási készségeiken csiszolgassanak.

A kari TDK-n sikeresen szereplők (akik helyezést érnek el vagy esetleg dicséretben részesülnek), továbbjuthatnak az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára, az ottani jó szereplés biztosíthatja a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételt.

Minden hallgatónak javasoljuk a Kari TDK-n való részvételt az ETDK-n való szereplés előtt, azonban fontos tudni azt, hogy az ETDK-ra való jelentkezés határideje 2012. március 16. Kérünk minden hallgatót, aki részt szeretne venni a kari TDK-n, hogy nyújtsa be jelentkezését az ETDK-ra a fent megadott határidőig.

A kari TDK-n való részvételt, valamint sikeres szereplést a témavezető oktató az illető diák félévi teljesítményébe beszámítja és honorálja. Ez a lehetőség nem vonatkozik a tutori programban részt vevő hallgatókra, sem a harmadéves hallgatókra.

A dolgozatra vonatkozó formai követelmények a következők (ezek megegyeznek az ETDK formai követelményeivel is):

  • Terjedelem: min. 10, max. 25 A4-es oldal (a különböző mellékleteken és függelékeken kívül)
  • Lapszél: 2 cm, kötéstávolság 1 cm
  • Főszöveg betűtípusa: Times New Roman, betűmérete 12 pont, sorköztávolság: másfeles.

A TDK dolgozat nem lehet már beadott szemináriumi dolgozat, azonban annak átdolgozott változatával lehet jelentkezni.

Egy dolgozatnak több szerzője is lehet, ebben az esetben a formai követelmény az, hogy legalább az egyik szerző a Természettudományi és Művészeti Kar hallgatójának kell lennie.

Jelentkezés módja: a dolgozat eljuttatása elektronikus úton a következő e-mail címek egyikére:

  • Jog szakos hallgatók: kokolyzsolt@sapientia.ro,
  • Európai tanulmányok és nemzetközi kapcsolatok szakos hallgatók: tunde_szekely@kv.sapientia.ro

A TDK dolgozatot kinyomtatva, egy példányban le kell majd adni a Jogtudományi és Európai Tanulmányok Tanszéken is (Déva utca, 3. emelet). Erre 14.00-16.00 óra között hétfőnként Székely Tündénél, keddenként pedig Kokoly Zsoltnál van lehetőség.

A kari TDK-ra való jelentkezés határideje: 2012. március 26., 16.00 óra.

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031