Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

III. Erdélyi Politikatudományi Konferencia

Hétvégén startol a tematikussá és nemzetközivé vált politikatudományi konferencia, amelynek egyik helyszíne a Sapientia EMTE új épülete.

2014. február 21-22-én szervezik meg a III. Erdélyi Politikatudományi Konferenciát. Harmadik alkalommal kissé más köntöst kapott a rendezvény. Ez elsősorban azt jelenti, hogy tematikussá és nemzetközivé vált a konferencia. Az idei konferencia témája „Demokráciaértelmezések Kelet- és Közép Európában”, magyar, román és angol munkanyelven zajlik majd a rendezvény. A  III. Erdélyi Politikatudományi Konferenciára 30 előadó jelentkezett be.

A panelekben szervezett előadásokat hallgathatunk, többek között: a pártokról, választási magatartásról, etnopolitikáról, az Európai Unióról, a demokráciáról Macedóniában, a civil társadalom és a politikai szféra kapcsolatáról. A rendezvény részletes programja, a szekcióülések beosztása megtekinthető itt >>

A rendezvény két helyszínen zajlik majd, február 21-én a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatástudományi és Kommunikáció Karán, február 22-én pedig a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Karának Tordai úti épületegyüttesében kerül sor a szekciómunkálatokra.

A rendezvény zárásaként kerül sor „Az erdélyi magyar politikatudomány helyzete ma” c. kerekasztal-beszélgetésre és vitára. Ez az esemény a Doktoranduszok Országos Szövetsége Történelem- és Politikatudományi Osztályának DOSZ Café eseménysorozatába illeszkedik, és ez az első olyan rendezvénye a DOSZ tudományos osztályainak, amelyre határon túli régióban kerül sor.

A konferencia főszervezője a Magyar Tudományos Akadémia Kolozsvári Akadémiai Bizottságának Politikatudományi Szakbizottsága. A rendezvény további szervezői: Babeș–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatástudományi és Kommunikáció Kar Politikatudományi Intézetének Magyar Tagozata, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kar,  Politeia – Romániai Magyar Politikatudományi Társaság, Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetsége, Kolozsvári Magyar Politológus-hallgatók Társasága.

A rendezvény támogatói a Bethlen Gábor Alap Zrt., illetve a Magyar Tudományos Akadémia Kolozsvári Akadémiai Bizottságának Politikatudományi Szakbizottsága.

A rendezvény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031