Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Ismét rajtol a tutori program!

Tegnap került sor a másodszorra elindított tehetséggondozó program megnyitójára.

A korábbi egyetemi évben indult és nagy sikernek örvendő Tutori Program célja a társadalomtudományi szakos (Jog, Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok) hallgatók szakmai előmenetelének segítése és kreativitásuk fejlesztése. A több pilléren alapuló program keretében a tanszék oktatói a hallgatókkal tanulmányi programon kívül is foglalkoznak, így a Tutori Programban való részvétel nemcsak lehetőség, hanem kiváltság is egyben.

Keretében a résztvevő diákok megismerkedhetnek az egyéni és a csoportos kutatás folyamatával és módszertanával, majd azok eredményeit felhasználhatják egy tudományos dolgozat elkészítéséhez és szakmai konferenciákon való bemutatásához.

A Tutori Programba idén 15 diák nyert felvételt. A hallgatókkal megszervezett első találkozás az idei program ünnepélyes megnyitója is volt egyben, amelyre a Déva utcai épületben került sor szerdán, 2012. november 7-én 17 órától. A megnyitón beszédet mondott dr. Tonk Márton, a Természettudományi és Művészeti Kar dékánja, dr. Bodó Barna, a Tutori Program vezetője, valamint dr. Lupescu Radu tanszékvezető és dr. Veress Emőd intézetigazgató. A rövid köszöntő beszédeket a tutori programhoz való komoly viszonyulást megalapozandó ünnepélyes fogadalomtétel követte, majd a programban részt vevő hallgatók aláírták a szerződéseiket. Az estet egy előadás zárta a kutatási eljárás alapjairól.

A köszöntő beszédek közben fény derült a Prof. Dr. Lupán Ernő Alapítvány által felajánlott három, egyenként 1000 lejes ösztöndíj nyerteseinek nevére is: a "díjat" Constantinescu Krisztina, Fegyveresi Zsolt és Szekrényes Johanna nyerte el.

Gratulálunk az ösztöndíjasoknak, a tutori programban részt vevőknek pedig sok sikert kívánunk munkájukhoz.

Az eseményen készült fényképek megtekinthetőek a Kar Facebook oldalán.

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031