Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Kari tudományos diákköri konferencia

Tudományos kutatómunkára való ösztönzése céljából szervez TDK-t az Európai tanulmányok és nemzetközi kapcsolatok, illetve a Jog szak hallgatói számára a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári kara. 

A TDK elsősorban azoknak a hallgatóknak szól, akik kedvet éreznek egy szabadon választott, napirenden lévő politikai, jogi, gazdasági vagy nemzetközi kapcsolatokat érintő kérdés kutatására és bemutatására, viszont hasznos lehet a végzős hallgatóknak is, mert az itteni szereplés igen jó lehetőség arra, hogy a szakdolgozat témáját idejekorán kiválasszák, abban elmélyedjenek, valamint előadási készségeiken javítsanak. Ugyanakkor nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy a TDK-n való részvétel az önéletrajzot is gazdagítja.

Az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián való szereplés előtt minden hallgatónak javasoljuk a Kari TDK-n való részvételt. Fontos azonban tudni azt, hogy az ETDK-ra való jelentkezés határideje 2013. március 14., a kivonat beküldésének határideje pedig 2013. április 8. Ezért arra kérünk minden hallgatót, hogy aki részt szeretne venni a kari TDK-n, nyújtsa be jelentkezését az ETDK-ra a fent megadott határidőig.

A kari TDK-n sikeresen szereplők (akik helyezést érnek el vagy esetleg dicséretben részesülnek) továbbjuthatnak az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára. Az ottani jó szereplés biztosíthatja a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételt.

A TDK dolgozat nem lehet már beadott szemináriumi dolgozat, azonban lehet jelentkezni annak valamely átdolgozott változatával. A kari TDK-ra való elektronikus jelentkezés határideje: 2013. április 20., 16 óra. A Jog szakos hallgatók a kokolyzsolt@sapientia.ro, az Európai tanulmányok és nemzetközi kapcsolatok szakos hallgatók a tunde_szekely@kv.sapientia.ro e-mail címre küldött levelükkel jelezhetik részvételi szándékukat.

A dolgozat nyomtatott változatának leadására 2013. április 22-ig van lehetőség az Európai Tanulmányok Tanszék irodájában (Déva utca) keddenként 14-16 óra között Kokoly Zsoltnál, szerdánként 17-18 óra között Székely Tündénél

A TDK-ra 2013. április 24-én, 14 óra 30 perctől kerül sor a Bocskai-ház Óváry termében.

A dolgozatra vonatkozó formai követelmények (ezek megegyeznek az ETDK-val is):

  • Terjedelem: min. 10, max. 25 A4-es oldal (a különböző mellékleteken és függelékeken kívül)
  • Lapszél: 2 cm, kötéstávolság 2 cm
  • Főszöveg betűtípusa: Times New Roman, betűmérete 12 pont, sorköztávolság: másfeles.

Egy dolgozatnak több szerzője is lehet egyszerre, ebben az esetben legalább az egyik szerzőnek a Sapientia EMTE Természettudományi és Művészeti Karának hallgatójának kell lennie.

* A tutori programban részt vevő diákok számára a kari TDK-n való szereplés kötelező. A harmadéves Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakos hallgatók számára a kari TDK-n való részvétel pedig  beleszámít a szakdolgozatíró szeminárium jegybe.

A kari TDK-n való részvételt, valamint sikeres szereplést a témavezető oktató javaslatára az illető diák félévi teljesítményébe beszámítja és honorálja.  Amennyiben a témavezető oktatónak erre nincs lehetősége, azt javasolni fogja egy kollégának. (Ez a lehetőség nem vonatkozik a tutori programban részt vevő hallgatókra, sem a harmadéves hallgatókra.)

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031