Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Kezdődik a 2013/2014-es tanév!

Bár a hivatalos évnyitóra pénteken kerül sor, az első héten az elsőévesek számára tartogattunk "gólyaváró" meglepetéseket.

Hétfőn, szeptember 16-án, mivel már biztosan mindenki kíváncsi a leendő évfolyamtársakra, oktatókra, délután 13 órakor egy megbeszélést szerveztünk a Bocskai-ház Óváry termében. Ezt az első beszélgetést lazára vesszük: ismerkedünk, barátkozunk, és nem utolsó sorban utbaigazításokat adunk, hogy ne érjen senkit felkészületlenül az első tanév. 

Kedden 10 órától ugyanitt Neptun-képzésben lesz része minden elsőéves hallgatónak. Nem földrajzórát tartunk, nem kell megijedni, mindössze bevezetünk minden jelenlévőt a hallgatói nyilvántartó rendszerünk világos és sötétebb bugyraiba, megtanítjuk kezelni a felhasználói felületet, és minden felmerülő kérdésre válaszolunk. Ha az elsőéves hallgatók figyelmesen részt vesznek ezen a képzésen, problémamentesen regisztrálhatnak a rendszerbe az elkövetkező napokban, és vehetik fel a tantárgyaikat. Ha valami nem lesz világos, a tanszéki titkárok ott lesznek, és megpróbálnak felvilágosítani mindenkit.

Szerdán az oktatók szervezik a programot: a lényeg ismét az ismerkedésen van, ezúttal a "szakmával". A leendő tanárok, szakkoordinátorok olyan foglalkozásokkal rukkolnak elő, amelyek bevezetik az elsőéveseket a következő három-négy év várható "eseményeibe". Ez meglepetéspont, többet nem árulunk el. 

Csütörtökön a hús-vér hallgatóké a főszerep. (Na jó, nem épp a főszerep, hiszen az most a gólyáinké, de a szervezés ezen a napon az ő vállukat nyomja.) Tőlük majd meg lehet tudni, mivel foglalkozik a karon működő Hallgatói Önkormányzat, ki a legszigorúbb és a leglágyszívűbb oktató, milyen programok várnak majd a tanév folyamán, illetve sok más érdekességet, ami a diákéletet illeti.

A pénteki napon végül minden hallgató számára megtörténik a "nyakkendős" bevonulás: 15 órától a Bocskai-ház Óváry termében elkezdődik a hivatalos évnyitó ünnepség, azonban ezt megelőzően a Tordai út aljában található új épületben az új hallgatóink átvehetik indexüket és a gólyáknak járó kis meglepetés-csomagocskát.

A napok pontos kezdési időpontjai, illetve a további találkozások pontos helyszínei hétfőn derülnek ki, így mindenkit szeretettel várunk az eseményekre!

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031