Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Márciusban ismét TDK-zunk

A Sapientia EMTE kolozsvári kara Tudományos Diákköri Konferenciát szervez alapképzésben és mesterképzésben részt vevő hallgatói számára!

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári kara TDK-t szervez a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok, a Jog, illetve a Környezettudomány szak alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő hallgatói számára, azzal a céllal, hogy tudományos kutatómunkára ösztönözze őket. A TDK-ra 2015. március 24-én és 25-én du. 15.00 órától kerül sor a Kar Tordai úti épületében.

A TDK azoknak a hallgatóknak szól, akik kedvet éreznek egy szabadon választott, napirenden lévő politikai, jogi, gazdasági, környezettudományi vagy nemzetközi kapcsolatokat érintő kérdés kutatására és bemutatására. A tutori programban részt vevő diákok számára a kari TDK-n való részvétel kötelező.
A jelentkezést különösen ajánljuk a végzős hallgatóknak, mert a TDK-s szereplés igen jó lehetőség arra, hogy a szakdolgozat témáján dolgozzanak, abban elmélyüljenek, valamint fejlesszék előadási készségeiket, technikájukat. Minden hallgató a TDK-n való részvételével az önéletrajzát is gazdagítja.

A harmadéves hallgatók számára a kari TDK-n való részvétel beleszámít a szakdolgozatíró szeminárium jegybe, amely kötelező tárgy a tantervben (ez csak a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakos hallgatókra vonatkozik).

A kari TDK-n sikeresen szereplők (akik helyezést érnek el, illetve dicséretben részesülnek) továbbjuthatnak az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára, s az ottani jó szereplés biztosíthatja a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára való kijutást. Minden hallgatónak javasoljuk a Kari TDK-n való részvételt az ETDK-n való szereplés előtt. Az ETDK-ra való jelentkezés és a kivonat beküldésének határideje 2015. március 28. Kérünk minden hallgatót, aki részt szeretne venni a kari TDK-n, hogy nyújtsa be jelentkezését az ETDK-ra is a fent megadott határidőig.

A kari TDK-n való részvételt, valamint sikeres szereplést a témavezető oktató javaslatára az illető diák félévi teljesítményébe beszámítja/ják és honorálja/ják. Ez a lehetőség nem vonatkozik a tutori program hallgatóira, sem a harmadéves hallgatókra.

 

A dolgozatra vonatkozó formai követelmények a következők (ezek megegyeznek az ETDK formai követelményeivel is):
• Terjedelem: min. 10, max. 25 A4-es oldal (a különböző mellékleteken és függelékeken kívül)
• Lapszél: 2 cm, kötéstávolság 2 cm
• Főszöveg betűtípusa: Times New Roman, betűmérete 12 pont, sorköztávolság: másfeles.

A TDK dolgozat nem lehet már beadott szemináriumi dolgozat, azonban annak átdolgozott változatával lehet jelentkezni. Több szerzője is lehet egy dolgozatnak, ebben az esetben a formai követelmény az, hogy legalább az egyik szerző a Sapientia EMTE Természettudományi és Művészeti Karának hallgatója legyen.

Jelentkezés módja: elektronikus úton kell a kivonatokat és a dolgozatokat elküldeni a Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat e-mail címére: hok.kolozsvar@gmail.com.

A kari TDK-ra való elektronikus jelentkezés határideje (ekkor kell elküldeni a kivonatokat is!): 2015. március 2., 21.00 óra.
A kari TDK dolgozatok beküldési határideje: 2015. március 17., 18.00 óra

 

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031