Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Pénteken kezdődik a MédiaTér konferencia

Nemzetközi médiakonferenciát szervez partnerségben a Sapientia EMTE kolozsvári kara 2014. március 20-23. között, amelynek a Kar Tordai úti, új épületegyüttese ad otthont. 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az MTVA Kós Károly Kollégiuma, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári székhelyű Természettudományi és Művészeti Kara és a Video Pontes Stúdió 2014. március 20–22. között szervez konferenciát Kolozsváron, amelynek a Sapientia EMTE új Tordai úti épülete ad otthont.

A MédiaTér. Külhoni műhelyek szerepe a magyar közmédia-stratégia alakításában című konferencia szervezői abból a tényből indulnak ki, hogy a magyar nemzet nemcsak Magyarország határain belül, hanem a Kárpát-medencében kisebb-nagyobb tömbökben él, az országhatárokon átsugárzó magyar közszolgálati média nem csak a saját államhatárain belül élőkre kell tekintettel legyen, hanem a szomszédos országokban élő magyarokra, sőt az ott élő más nemzetiségűekre is.

Mindezek szellemében a konferencia az előadások, kerekasztalok és bemutatók során az alábbi kérdésekre keresi a válaszlehetőségeket:
– Hogyan befolyásolják a jövőkép formálását a külhoni magyarok médiafogyasztói szokásai?
– Hol van ebben a jövőképben a külhoni magyar médiaműhelyek helye és mi a szerepük?
– Hogyan körvonalazható a Kárpát-medencére kiterjedő magyar nyelvű közszolgálati médiastratégia?

A konferencia szombat délutáni programjai nyitottak a nagyközönség előtt, bemutatkozik a Térkép, a Kárpát Expressz, a Közbeszéd, az Átjáró és a Határok Nélkül című műsor. A közönségtalálkozó típusú vetítésekre és bemutatókra szeretettel várunk minden kedves érdeklődő vendéget!

 

A konferencia programja itt érhető el >>

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031