Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Széles körű érdeklődés karunk képzései iránt a virtuális nyílt napokon

A helyzetre való tekintettel online megszervezett eseményt Erdély-szerte és Magyarországról is többen követték.

A középiskolás évek vége felé járva normál helyzetben sem könnyű döntés a liciseknek, merre tanuljanak tovább. Éppen ezért most, amikor rendkívüli körülmények között élünk, s minden folyamatos változásban van, egy stabil pont kívánunk lenni, egyféle ismerős az ismeretlenben, éppen ezért online mutatkoztunk be. A virtuális nyílt napok arra adott lehetőséget, hogy utazás nélkül, az otthon kényelméből megismerhessék a középiskolások az intézményt.

Online nyitottuk meg „kapuinkat” a középiskolások előtt, hogy első kézből kaphassanak információkat a különböző szakokról. Május 4–8. között a Facebookon szerveztünk virtuális nyílt napokat, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek az intézménnyel, néhány oktatónkkal, szakkínálatunkkal, projektjeinkkel, sőt még az épületen is „végigsétálhattak” a 360.kv.sapientia.ro honlapon. A rendezvény minden napján valamelyik szakunk került a fókuszba, így szerre megismerhették az érdeklődők a nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok, a jog, a környezettudomány, a filmművészet, fotóművészet, média akkreditált szakokat, illetve az idén ősszel induló néptáncművészet-néptáncpedagógia képzésünket is. Mindegyik nap a virtuális egyetemsétával indult, ahol a kar felfedezésére buzdítottuk a középiskolásokat, az adott szak egy-egy oktatási terébe irányítva őket egy nyereményjáték keretében.

A nap folyamán a szakhoz kapcsolódó lényeges információkat, híreket osztottunk meg, de nyitottak voltunk kérdésekre is. Emellett mindenik szakról bemutatkozott egy hallgatónk (a táncművészet esetében két iratkozásra készülő fiatal), elmesélve, miért az adott képzést választotta-választja.

Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szak: Timár Csönge másodéves hallgató a nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakon, aki elárulta, miért ezt a szakot választotta.

Jog szak: Incze Izabella Janka másodéves hallgatónk sokáig nem tudta, mi szeretne lenni, elmesélte, miért a jog szak mellett döntött. 

Környezettudomány szak: Jakab Krisztina harmadévesünk elmesélte, neki miért ez az álomszak.

 

Filmművészet, fotóművészet, média szak: Képiró Dorottya tudja, nehéz úgy választani a továbbtanulási lehetőségek közül, ha nem ismerjük, miről is szólnak ezek, ezért a filmművészet, fotóművészet, média másodéveseként elmondja, kiknek ajánlja a szakot.

Táncművészet szak: ahogyan a tánc is párban az igazi, két videót hozunk olyan fiataloktól, akik már tudják, hogy ősztől táncművészetet szeretnének tanulni.  Orbán Henrietta és Bakos Gellért is tavaly zárta középiskolai tanulmányait, majd az Udvarhely Néptáncműhely táncosaként kezdtek tevékenykedni, idén pedig a táncművészet alapképzésünkre felvételiznek, hogy tovább fejleszthessék tudásukat. 

 

 

 

 

 

 

Minden délután 18 órától előadást tartottak a szakok oktatói.

Hétfőn dr. Tonk Márton azt fejtegette, miben korlátozódnak az emberi jogaink a jelenlegi helyzetben.

Kedden dr. Kokoly Zsolt Harc a printscreen ellen – a képmáshoz való jog online térben címmel tartott előadást.

Szerdán dr. Balázsi Ágnes beszél arról, milyen a kapcsolatunk a környezettel, mit jelent városi és vidéki környezetben otthon maradni

Csütörtöki előadónk dr. Virginás Andrea volt, aki megváltozott filmnézési szokásaink, a Netflix-kultúra témáját bontogatta.

Az esemény záróelőadását pedig dr. Könczei Csongor tartotta, aki a néptánc és a népi kultúra jelentőségéről, megváltozott jellegéről és szerepéről beszélt.

Minden bejegyzést vissza lehet nézni a https://www.facebook.com/events/224546955517280/ Facebook-eseményen.

Eseménynaptár

2021. október

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031