Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kolozsvári Kar – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Támogatásszervezés /

Hogyan támogathat?

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának legtöbb 3,5%-át!

A személyi jövedelemadója felajánlásával hozzájárul ahhoz, hogy több ezer diák itthon, magyar nyelven tanuljon, önálló akkreditált egyetemen.

A 147/2020-as adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója legfeljebb 3,5%-áról, amelyet olyan civilszervezetnek ajánlhat fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül.

Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években éltek azzal a lehetőséggel, hogy személyi jövedelemadójuk 2%-ával a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet támogatták. A felajánlásokból származó támogatási összeg az egyetem ösztöndíjalapjához járul hozzá, ezáltal is hangsúlyozva intézményünk hallgatói iránti elkötelezettségét.

Határidő: 2020. június 30.

A koronavírusjárványra való tekintettel meghosszabbította a pénzügyminisztérium a határidőt, ameddig a természetes személyek felajánlhatják 2019-es jövedelemadójuk legtöbb 3,5 százalékát.

 

A Sapientia Alapítvány azoknak az állampolgároknak a legtöbb 3,5%-os személyi jövedelemadó-felajánlására számít, akiknek fontos, hogy mintegy kétezer diák itthon, magyar nyelven tanulhat egy önálló magyar – akkreditált – egyetemen. Örömmel számolhatunk be arról, hogy 11 évnyi működés után 2012. február 28-án lezárult a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem többéves akkreditációs folyamata is: az akkreditáció megszerzését követően az egyetem államvizsgát szervezhet, és oklevelet adhat ki végzőseinek, működtethet mesteri, majd távlatilag doktori képzést és távoktatási programokat, vehet részt európai együttműködésekben, pályázatokban, és – nem utolsó sorban – lehet jogosult román állami támogatásra. Az Önök felajánlása nemcsak anyagi, hanem erkölcsi támogatást is jelent számunkra. Ez megerősít abban, hogy céljainkkal Önök is egyetértenek, és magukénak érzik az egyetemet.

A személyi jövedelemadója legtöbb 3,5%-át a következőképpen ajánlhatja fel az egyetemnek:

Ha az Ön jövedelme csak a fizetésből (egy vagy több) származik, akkor ki kell töltenie a 230-as formanyomtatványt. A formanyomtatvány 2. pontjánál, ha nem tudja meghatározni százalékból adódó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban. A formanyomtatvány mellé csatolja a munkáltatójától vagy munkáltatóitól kapott „Fişa fiscală” nevű nyomtatványt.

Ha van más forrásokból eredő jövedelme is (pl. szerzői jog, átadott javakból származó, szabad szakmai gyakorlatból eredő jövedelem, stb.), akkor EZT a formanyomtatványt kell kitöltenie.

A dokumentumokat jutassa el postai úton ajánlott küldeményként, vagy vigye el személyesen az adóhivatalba. A nyomtatványokat a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni: városokban mindenhol van adóhivatal, falvak esetében forduljon tájékoztatásért a polgármesteri hivatalhoz.

Az idei évtől lehetőség van rá, hogy 2 egymást követő évre töltsék ki a nyomtatványt, így jövőre nem kell újra leadniuk, csak majd 2022-ben. Az egy évre és két évre szóló felajánlásokra is előkészítettük a D230-as formanyomtatványt, kérjük, válassza ki az Önnek megfelelőbb támogatási formát:

Amennyiben már letöltötte üresen az űrlapot, a támogató szervezetre vonatkozó cellákba a következőket kell beírnia:

  • Denumire entitate nonprofit: UNIVERSITATEA SAPIENTIA
  • Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit: 14645945
  • Cont bancar (IBAN): RO65 OTPV 2000 0007 3814 RO18

támogatás, hogyan támogathat

Eseménynaptár

2021. október

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031