Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

A XI-a Conferință de Știința Mediului din Bazinul Carpatic

În perioada 6–9 mai 2015, în Pécs (Ungaria) s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a Conferinței de Știința Mediului din Bazinul Carpatic, în organizarea Universității din Pécs și a Facultății de Științe și Arte a Universității Sapientia din Cluj. Departamentul de Știința Mediului al Universității Sapientia a fost reprezentat de mai mulți profesori și studenți, care au ținut prelegeri în diferite secțiuni.

În primele trei zile ale conferinței, au avut loc secțiuni științifice și comunicări în plen cu o serie de oameni de știință invitați de la universități din Ungaria și Viena, pe diferite teme interesante cum ar fi, de exemplu, dezvoltarea durabilă, integrarea responsabilității față de mediu în sistemul educațional, reglementări de mediu cu accent asupra râurilor, reziduuri medicamentoase în ape, precum și alte probleme și aspecte legate de mediu.

Pe lângă programul științific al conferinței, organizatorii au facilitat și participarea la o serie de evenimente culturale și facultative: reprezentații muzicale, vizitarea grădinii botanice a Universității din Pécs și a centralei termice alimentate cu biomasa din cadrul PannonPower din Pécs. Conferința s-a încheiat cu o excursie și degustare de vinuri în zona producătoare de vinuri renumită Siklós-Villány.

Organzatorilor din Pécs li se cuvin mulțumiri speciale pentru organizarea acestei conferințe! În conformitate cu tradiția, următoarea ediție a Conferinței de Știința Mediului din Bazinul Carpatic va avea loc din nou la Cluj în primăvara anului 2016.

Calendar de evenimente

august 2020

LuMaMiJoViDu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31