Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Despre excursi din Grecia

S-a sfârşit practica studenţilor de la specializarea Ştiinţa Mediului.

Anul acesta practica de vară a fost organizată între 24 mai şi 2 iunie la Leptokarya, la poalele munţii Olimp. Studenţii au putut vedea o floră şi faună specifică mediteraneană. Au fost găsite specii noi faţă de cele găsite în anii precedenţi: licurici (Luciola lusitanica), călifar alb (Tadorna tadorna), şoimul eleonorei (Falco eleonorae), torpila electrică marmorata (Torpedo marmorata), iepure de mare (Aplysia depilans), schelet de arici de mare purpuriu (Sphaerechinus granularis). Vremea caldă, uscată, fără precipitaţii era prielnică pentru excursia în Munţii Olimp. Nouă persoane au reuşit să se urce pe vârful Scala (2866 m), de data aceasta scăldat în razele soarelui. Din program nu a lipsit nici călătoria cu vaporul la insula Skiathos.

Pe lângă traseele tematice parcurse cu scopul de a vedea şi a studia speciile mediteraneene au fost organizate două concursuri: unul ştiinţific pe grupe, şi un concurs de fotografie. În ultima zi grupele au prezentat colegilor teme legate de Grecia, caracteristicile specifice chimice şi biologice a apei Mării Mediteraneene, precum şi experimente chimice interesante.

Practica de vară a fost o ocazie bună pentru consolidarea spiritului de echipă şi pentru cunoaşterea mediului mediteranean. 

Pentru mai multe poze >>

Calendar de evenimente

august 2020

LuMaMiJoViDu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31