Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte, Cluj-Napoca – kv.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

S-a început organizarea celei de-a VII-a ediţii a Ffest

Festivalul Internaţional al Filmului Studenţesc va avea loc între 20-24 iunie 2013 în Cluj-Napoca.

La conferinţa de presă au participat doamna Gabriela Rostaş de la Universitatea de Artă şi Design, Tóth Orsolya, reprezentanta Asociaţiei TransFilmArt, conf. univ. dr. Doru Aurel Pop din partea Universităţii Babeş-Bolyai şi Szenkovics Dezső, directorul festivalului, reprezentând Universitatea Sapientia.

Ediţia din acest an a festivalului FfeST va avea loc între 20-24 noiembrie la Cluj-Napoca.

Pregătindu-se pentru festival, studenţii Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca sub coordonarea domnului profesor Feleki Károly au lucrat deja pe proiectul vizual al festivalului. Aceste proiecte studenţeşti, în număr de 27 sunt expuse pe bannere cu ocazia conferinţei de presă.

Bugetul necesar organizării festivalului la un nivel calitativ ridicat în mare parte este asigurat de către Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) cu o contribuţie de 50.000 RON şi de Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca (CLC) cu o finanţare de 30.000 RON. Trebuie menţionat faptul că este pentru prima dată când Consiliul Local se implică cu o finanţare considerabilă în acest proiect, fapt pentru care dorim să şi le mulţumim pe această cale. Suntem siguri, că această colaborare va continua şi în anii viitori, şi că CLC va deveni un partener real în acest proiect destinat tinerilor cineaşti clujeni şi cinefililor din Cluj-Napoca.

În cadrul conferinţei de presă s-a făcut referire şi la importanţa şi scopul acestui festival. Dl. Doru Pop a ţinut să evidenţieze faptul că acest proiect a fost iniţiat de cele trei universităţi clujene care au specializări de film, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Sapientia şi Universitatea de Artă şi Design.

Festivalul este definit a fi un festival al şcolilor de film din ţară şi din străinătate, ceea ce înseamnă că fiecare universitate sau şcoală de film are la dispoziţie 90 de minute pentru care selecţia se va face în cadrul şcolii. Acest lucru nu înseamnă că festivalul şi-a închis porţile în faţa acelor persoane care vor să se înscrie individual, dar în acest caz juriul festivalului are dreptul de a face o preselecţie.

Scopul acestui festival este de a crea o platformă utilă schimbului de experienţă, a închegării unor relaţii profesionale şi autoevaluării capacităţilor profesionale în cadrul unui concurs internaţional.

Proiectul este important şi din viziunea viitorului. După cum ştim, în 2015 Cluj-Napoca va fi Capitala Europeană a Tineretului, iar există voinţa şi posibilitatea reală ca Oraşul Comoară să devină Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Suntem conştienţi că FfeST, ajuns deja la a 7-a ediţie, va putea contribui semnificativ atât la buna derulare a proiectului Cluj Napoca, Capitala Europeană a Tineretului, cât şi la proiectul care doreşte câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană – a ţinut să sublinieze Szenkovics Dezső, directorul festivalului.

Calendar de evenimente

august 2020

LuMaMiJoViDu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31